Main Menu Site

Translation thanks to H. Madsen at Moler Museet Mors

 

Usædvanlig store og gigantiske krystaller på over 1 m er en af de mest spektakulære og imponerende formationer i mineralriget. De fylder mange med forundring og begejstring. Allerede i 1900- tallet forsøgte flere berømte mineraloger at samle og dokumentere de gigantiske krystallers forekomst og at forklare deres opståen. Alligevel forblev de tilgængelige videnskabelige data om gigantiske krystaller begrænset, da indsamlingen af den yderst spredte information var og er et udmattende arbejde.

 

Gigantiske gips krystaller i Naica minen i Mexico

 

Projektet om de gigantiske krystaller søger at bruge de moderne kommunikations veje til at indhente og samle mest mulig information om de gigantiske krystaller og gigantiske aggregater og at præsentere fundene på denne hjemmeside. For at gøre denne viden tilgængelig for flest muligt er denne side skrevet på engelsk, selvom hovedskribenten har tysk som sit modersmål

Store og gigantiske krystaller er skrøbelige og ofte unikke naturfænomener, der fortjener særlig opmærksomhed og beskyttelse fra vores side for, at vi kan bevare dem for fremtiden og for vore børn. Hjælp med at beskytte disse vor mineralriges fantastiske frembringelser.

Hvis du har information at dele eller har spørgsmål om forekomsten af store og gigantiske krystaller, så lad os endelig vide. Du kan finde vores e-mail og kontaktadresse HER.

Vi håber, du vil nyde besøget på vores side, og vi vil gerne have feedback fra dig. Hvis du er interesseret i at støtte vores projekt, så er du velkommen til at sende os EN EMAIL eller se HER.

 

Tak for at du har vist interesse for projektet om de gigantiske krystaller.

Thomas Krassmann, Dezember 2004