Main Menu Site

Translation thanks to Frank de Wit at www.strahlen.org

Extreem grote en zelfs soms gigantische kristallen van 1 meter of groter behoren tot de meest spectaculaire en indrukwekkende scheppingen van de natuur. Ze zullen u en anderen verwonderen en enthousiasmeren! Al in de 19e eeuw zijn er verschillende mineralogen geweest die onderzoek hebben gedaan naar het bestaan en ontstaan van deze kristallen. Ondanks dat er wetenschappelijke literatuur vrijelijk beschikbaar is over dit onderwerp, bleek het niet gemakkelijk te zijn om die gegevens te vinden en hier te verzamelen.

 

Gigantische gips-kristallen in de Naica mijn, Mexico

Het 'giant crystal' projekt wil met moderne communicatiemiddelen als internet informatie verzamelen en op deze internet pagina's samenvoegen. Om de informatie voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken hebben wij er voor gekozen om engels hier de voertaal te laten zijn, ondanks dat ik Duits als moedertaal heb.

Grote en gigantische kristallen zijn unieke schepsels van de natuur. Veelal ook zeer kwetsbaar... Ze verdienen onze speciale aandacht en bescherming, zodat ook onze kinderen ze nog kunnen bezoeken. Help ons om deze schitterende kristallen te beschermen.

Als u informatie heeft over vindplaatsen van grote en wellicht zelfs gigantische kristallen, laat het mij aub weten. Mijn emailadres en andere contactgegevens vindt u hier.

Ik hoop dat u veel plezier beleeft aan deze pagina's. Als u vragen of opmerkingen heeft over deze site, of eraan wilt bijdragen, graag! Stuur me even een email en ik zoek dan zsm contact met u.

 

Hartelijk dank voor uw interesse in het 'giant crystal' projekt !

Thomas Krassmann, december 2004